Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

"Εσπασε το ps3"

Ο George Hotz, ο οποίος είναι γνωστός για το "χακάρισμα" του iPhone, όχι μόνο δήλωσε ότι κατάφερε να "σπάσει" το PS3 αλλά διέθεσε και τον τρόπο online
Λίγες ημέρες αφού ο George Hotz ανακοίνωσε ότι κατάφερε να "σπάσει" τη δημοφιλή κονσόλα, Playstation 3 της Sony, ώστε να τρέχει το δικό του software, ανήρτησε το crack στο διαδίκτυο.
Ο Hotz, που έγινε γνωστός όταν κατόρθωσε να "σπάσει" το iPhone της Apple, δήλωσε σε ένα blog post ότι αποφάσισε να δημοσιεύσει το crack για να δει πως μπορούν και άλλοι να το εκμεταλλευτούν, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος είανι έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο εγχείρημά του.
Μετά από πέντε εβδομάδες δουλειάς πάνω στο PS3, ο Hotz κατάφερε να "σπάσει" την κονσόλα, χρησιμοποιώντας "απλό hardware εφαρμοσμένο έξυπνα, αλλά όχι και τόσο απλό software", αναφέρει στο post.
Οι κονσόλες Playstation 3 είναι σχεδιασμένες ώστε να τρέχουν software, το οποίο είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο αποκλειστικά από τη Sony. Αυτό αποτελεί μέρος ενός πολύπλοκου συστήματος για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο έχει ως σκοπό να αποτρέπει τη χρήση πειρατικού software. Ο Hotz, όμως, κατάφερε να παρακάμψει την ψηφιακή προστασία της συσκευής.
Με τη διάθεση του crack στο διαδίκτυο, πολλοί αναμένεται να είναι οι προγραμματιστές που θα αρχίσουν να εξετάζουν διεξοδικά τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν να διεισδύσουν ακόμα πιο βαθιά στο σύστημα της κονσόλας. Για κάποιους ο κύριος στόχος θα είναι να καταρρίψουν το σύστημα κωδικοποίησης που διασφαλίζει ότι τα παράνομα αντίγραφα παιχνιδιών δεν θα λειτουργούν στο PS3. Άλλοι, ίσως παρακινηθούν από την πρόκληση να καταφέρουν να τρέχουν το δικό τους λογισμικό στην πανίσχυρη πλατφόρμα του Playstation 3.
"To PS3 έχει πλέον "σπάσει", οπότε είναι δική σας δουλειά να βρείτε τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε με την κονσόλα" έγραψε ο Hotz.
Το crack που ανακάλυψε ο Hotz, δουλεύει με το OtherOS χαρακτηριστικό του PS3, το οποίο επιτρέπει σε ένα δεύτερο λειτουργικό να εγκατασταθεί στη συσκευή. Το συγκεκριμένο, όμως, χαρακτηριστικό δεν υφίσταται στις πιο πρόσφατες κονσόλες, τις επονομαζόμενες "PS3 Slim".
Τον κώδικα εξετάζει, επίσης και η Sony. Η gaming ομάδα της στο Τόκυο, η Sony Computer Entertainment, δήλωσε ότι εξετάζει τους ισχυρισμούς του Hotz, ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Αν το software βελτιωθεί, η Sony θα αναγκαστεί να διαθέσει μια firmware αναβάθμιση για να κλείσει την τρύπα ή τρύπες, τις οποίες χρησιμοποίησε ο Hotz για να διεισδύσει στο σύστημα.

1 σχόλιο:

  1. το εψαξα το θεματακι και οντως το ps3 crackαρετε αλλα στην ελλαδα ακομα ειμαστε σε προιμο σταδιο...υπομονη μεχρι το δεκεμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή